Co si budeme povídat, Francouzi nejí
pouze a výhradně francouzskou kuchyni. Ať už vezmeme v potaz aktuální etnické a
národnostní složení ve Francii, tak i celkově historické mezinárnodní styky,
Francie vždy byla spojníkem spousty kultur. A od každého něco tam tak trochu zůstalo.
Francouzi jsou samozřejmě hrdí na jejich tradiční kuchyni (a nejen na tu), ale
i tak rádi ochutnají něco z těch cizích, především jižních.
Tady je jedna lehká letní chuťovka pro
návštěvu, ale i jako předkrm k romantické večeři nebo jen tak. Bruschetta má
hned několik variací, já jsem pro začátek vybrala klasiku s rajčaty.
Ingredience:
světlý chléb - já často používám
ciabattu
rajčata
čerstvá bazalka
oregáno
stroužek česneku
kapka olivového oleje
Postup:
Nejprve si opečte chleba, poté ho potřete
česnekem (v případě konzumace u romantické večeře, radím radši méně :)). Směs,
která pak přijde na chléb, se skládá z rajčat nakrájených na menší kostičky,
natrhaných lístků bazalky a oregana a trošky olivového oleje. Tročišku
olivového oleje můžete kálnout i na chlebík, ale není to nutné, pokud ho dáte
už do směsi. Tu nandáte na krajíčky a můžete servírovat!
Buon appetito!
Žádné komentáře:
Okomentovat