čtvrtek 27. listopadu 2014

Bruschetta

Co si budeme povídat, Francouzi nejí pouze a výhradně francouzskou kuchyni. Ať už vezmeme v potaz aktuální etnické a národnostní složení ve Francii, tak i celkově historické mezinárnodní styky, Francie vždy byla spojníkem spousty kultur. A od každého něco tam tak trochu zůstalo. Francouzi jsou samozřejmě hrdí na jejich tradiční kuchyni (a nejen na tu), ale i tak rádi ochutnají něco z těch cizích, především jižních.

Tady je jedna lehká letní chuťovka pro návštěvu, ale i jako předkrm k romantické večeři nebo jen tak. Bruschetta má hned několik variací, já jsem pro začátek vybrala klasiku s rajčaty.

Ingredience:

světlý chléb - já často používám ciabattu
rajčata
čerstvá bazalka
oregáno
stroužek česneku
kapka olivového oleje
Postup:


Nejprve si opečte chleba, poté ho potřete česnekem (v případě konzumace u romantické večeře, radím radši méně :)). Směs, která pak přijde na chléb, se skládá z rajčat nakrájených na menší kostičky, natrhaných lístků bazalky a oregana a trošky olivového oleje. Tročišku olivového oleje můžete kálnout i na chlebík, ale není to nutné, pokud ho dáte už do směsi. Tu nandáte na krajíčky a můžete servírovat!

Buon appetito!

Žádné komentáře:

Okomentovat