sobota 7. března 2015

Chilli con carne


A jsem zpět. Po dlouhé odmlce se vracím a teď už mohu slíbit, že příspěvky se budou objevovat daleko častěji. Minulý víkend jsme se konečně přestěhovali do naprosto úžasného domečku s ještě úžasnější kuchyní a tak bude dostatek prostoru na to, aby se mohlo vařit o sto šest :)


Při našem nedělním stěhování jsme samozřejmě neměli moc čas na nějaké to vyvařování, ale hlad večer byl. Však taky při běhu s krabicema ze čtvrtého patra a následný výstup - asi šestkrát - rychle vytráví. No a tak jsem přemýšlela, co udělat, aby to bylo rychlé, ne moc pracné a zároveň zajímavé. A tak jsem udělala chilli con carne.

Jinak se omlouvám za fotku - vím, že poloprázdný hrnec není ideální, ale nějak mi došlo to vyfotit až po tom, co jsme zkufrovali polovinu :-D ale zase Vám ta fotka ukáže,  jak moc to je dobré :)

Ingredience:

1 kg mletého masa
2 lžíce olivového oleje
2 cibule
3 stroužky česneku
chilli papričky dle chuti a snášenlivosti pálivého jídla (nás to hoooooodně pálilo, ale tak to máme rádi)
2 "trubičky" celé skořice
1 lžíce sladké papriky
2 papriky
2 plechovky loupaných rajčat (nebo jedna a k tomu 200 gramů rajčatového pyré)
1 kostička čokolády
1/2 dl bourbonu
2 plechovky červených fazolí

Postup:

Na olivovém oleji osmahnětě cibulku a česnek, následně přidějte nadrobno nakrájené chilli. Pokud chcete opravdu říz, nevydělávejte semínka a přidejte je i s nimi, po chvilce dodejte ještě normální papriku nakrájenou na kostičky. Následně zasypte červenou paprikou (plus ještě můžete mírně zaprášit chilli kořením) a přidejte skořici. Zhruba po minutě přidejte mleté maso a za řádného míchání ho osmažte. Nezapomeňte na sůl a pepř. Vše přelejte rajčaty a nechtě cca hodinu probublávat než přidáte fazolky. Co se týká skořice, doporučuju ji vyndat po zhruba 15 minutách bublání a v tuhle chvíli přidat čokoládku a přilít bourbon. Po již zmiňované hodině je čas na fazole, následně nechtě bublat ještě dalších 10-15 minut. A můžete podávat!! :) A je jen na vás, jestli máte radši chléb, bagetku, rýži nebo třeba opečené brambory :)

Enjoy your meal!! (ano, k tomuto jídlu není přání dobrého jídla španělsky - svůj původ má v USA a je národním pokrmem státu Texas) :)


Žádné komentáře:

Okomentovat