neděle 1. února 2015

Chouquettes

Myslím, že odpalované těsto, především jeho příprava, patří ke stejným strašákům jako karamel. A zbytečně. Já se musím příznat, že jsem z něj měla celkem dlouho nahnáno, ale teď už jsem machr :) Musím za to poděkovat kuchaři, který si říká French Guy Cooking a je součástí FoodTube kanálu Jamieho Olivera. Tenhle kanál vám všem doporučuju. Spousta inspirace a kvalitní kuchyně :)

A co jsou to vlastně chouquettes? Malé kuličky z odpalovaného těsta, které jsou posypané cukrem. Ideálně pecičkovým, ale ten se u nás shání těžko, prakticky je to nemožné. Ale i na tohle je rada! Stačí, když si do utěrky dáte pár kostek cukru a trochu poboucháte a tím vám vzniknou malé krystalky, kterými můžete vaše chouquettky posypat :) 

Ingrediene:

1/2 hrnku mléka
1/2 hrnku vody
1/2 hrnku másla
1 hrnek hladké mouky
3 vajíčka
1 lříce cukru
špetka soli

Postup:

Do kastrůlku vlijeme mléko a vodu a přidáme máslo, cukr a sůl. Začneme ohřívat a ve chvíli, kdy se nám směs vaří, přidáme hrnek mouky a začneme míchat. Vše se odehrává na mírném ohni!! Celkem překvapivě se směs nelepí na dno. Až se celá směs začne držet pohroumadě a vytvoří kouli těsta. stáhněte z ohně a nechte mírně vychladnout. Většina receptů říká, že se vajíčka mají přidávat jedno po druhém. Je to především z důvodu, abyste dostatečně míchali a tím dostali dostatek vzduchu do těsta.Takže ve výsledku můžete přidat všechny vajíčka, ale dejte si záležet s mícháním. Hotové těsto si nandejte do zdobícího pytlíku a na plech vyložený pečícím papírem dělejte malé bobečky. Ty potom posypte rozbitým kostkovým cukrem (snese se i klasický krystal, ale není to ono...). Pečte na 180 stupňů cca 20 minut (dozlatova). Zásadně neotvírejte během pečení troubu! Po dvaceti minutách je nechte ještě cca 5-10 minut ležet ve vyplé troubě. A Voila!

Bon Appétit :)

Žádné komentáře:

Okomentovat